@VladPutin: Keczup, ketchup[1] – sos pomidorowy podawany na zimno, o gamie smaków od łagodnego do ostrego, barwy zwykle ciemnoczerwonej, czerwonobrązowej, rzadziej zielonej, stosowany do potraw mięsnych, kanapek, pizzy, frytek itp. Na ogół kupowany jako produkt gotowy, choć jest także sporządzany w warunkach domowych.
Komentarze
Odśwież19 sierpnia 2018, 14:07
IQ 2137
Odpisz
23 stycznia 2018, 16:46
mendelejew wygląda jak mój nauczyciel muzykii XDDDDDDDDDD
Odpisz
28 listopada 2017, 16:41
Jak to mówi Janusz - KEPUCZ!!!
Odpisz
27 listopada 2017, 22:17
keczupikczu
Odpisz
27 listopada 2017, 18:48
KEPUCZ!!!!!!
Odpisz
27 listopada 2017, 17:01
Niektórzy na to mówią "sos pomidorowy"
Odpisz
27 listopada 2017, 18:17
@TrueStoryGuy: Koncentrat najlepiej
Odpisz
27 listopada 2017, 16:20
pisze się ketchup ale można czytać keczap bądź keczup. Magia języka polskiego
Odpisz
27 listopada 2017, 16:54
jeśli mówimy o języku polskim, to pisze się "ketchup", choć niestety forma "keczup" jest dozwolona. Wymawia się jednak bezsprzecznie i tylko [keczup]
Odpisz
27 listopada 2017, 16:58
@Grzechoooo: Jak ja nie nawidzę jak ktoś mówi [keczap] łoo matko bosko! Mam ochotę zamordować.
Odpisz
27 listopada 2017, 17:24
@VipekGuy: bo to po angielsku, a "Polacy nie gęsi i swój język mają"
Odpisz
28 listopada 2017, 16:42
@VipekGuy: Ja tak samo
Odpisz
27 listopada 2017, 16:16
piszę sie Ketchup
Odpisz
27 listopada 2017, 15:28
Tak nota bene to obie formy są poprawne. (chyba, że coś się zmieniło)
Odpisz
27 listopada 2017, 16:15
@Anielka999: w angielskim tylko 1 forma jest poprawna
Odpisz
27 listopada 2017, 15:15
Ketchup
Odpisz
27 listopada 2017, 15:19
@lorax12: No ketchup just sauce
Odpisz
27 listopada 2017, 15:22
@Pikachu_fan_Subaru: R A W S A U C E
Odpisz
27 listopada 2017, 15:22
team keczup
Odpisz
26 listopada 2017, 20:16
pomidorowy wywar używany jako polepszacz smaku wielu potraw miedzy innymi : pizzy,frytek,nisko budżetowych seriali, Itp.
Odpisz
26 listopada 2017, 22:00
@VladPutin: Keczup, ketchup[1] – sos pomidorowy podawany na zimno, o gamie smaków od łagodnego do ostrego, barwy zwykle ciemnoczerwonej, czerwonobrązowej, rzadziej zielonej, stosowany do potraw mięsnych, kanapek, pizzy, frytek itp. Na ogół kupowany jako produkt gotowy, choć jest także sporządzany w warunkach domowych.
Odpisz
27 listopada 2017, 15:04
@BonnieThePirate: zielony kepucz?
Odpisz
26 listopada 2017, 20:16
Znajomy dziadka mówi na to czerwony majonez
Odpisz
26 listopada 2017, 20:25
@EmielRegis: Halyna dej mie tego czyrwonego majonezu
Odpisz
26 listopada 2017, 20:26
@EmielRegis: no teraz to taki majonez tylko z odrobinką pomidorów reszta to chemia...
Odpisz
26 listopada 2017, 20:27
@EmielRegis: Fajna nazwa
Odpisz
26 listopada 2017, 20:22
kepucz
Odpisz