Oceń:

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz obrazkowy

Ważne informacje:

  1. Komentarz obrazkowy musi być powiązany z komentowanym obrazkiem
  2. ZABRONIONE są obraźliwe, wulgarne obrazki
  3. ZABRONIONE są obrazki przedstawiające osoby w pozach prowokacyjnych oraz zbliżenia piersi, pośladków i inne treści o podobnym charakterze.

Komentarze

Odśwież
Avatar
Suchotnik

12 listopada 2017, 08:40

Lepiej najpierw wydoić

Mleczko is gud
(No chyba że to byk . _.)

Pokaż wcześniejsze odpowiedzi (17)
Ukryj wcześniejsze odpowiedzi (17)
Avatar RayGuy_Player

Edytowano - 12 listopada 2017, 22:51

Co ja pacze

Avatar MR_Lizard

26 grudnia 2017, 12:02

Chcieli cie zmusić do zwalenia bykowi?

Avatar Mikatrix

12 listopada 2017, 09:01

Eeee... ale to krowa,a nie piękne zwierze.

Pokaż wcześniejsze odpowiedzi (5)
Ukryj wcześniejsze odpowiedzi (5)
Avatar CrazuHydra98

13 listopada 2017, 00:36

@NightFox: nie, żeby coś ale to nie krowa, to wół

Avatar NightFox

13 listopada 2017, 06:36

@CrazuHydra98: okej, ja się nie znam na bydle

Avatar LSD2000

12 listopada 2017, 17:06

Jak można jeść takie piękne rośliny?

Avatar
Konto usunięte

12 listopada 2017, 17:43

@LSD2000: to pytanie retoryczne, czy szukasz przepisu?

Avatar
Konto usunięte

12 listopada 2017, 09:31

Jeśli ktoś poszukuję jednak przepisu to bardzo proszę wołowina Keiry Metz ( wiedźmin 3)
Składniki:

Wołowina ( z udźca) 600 g
Półsłodkie wino czerwone 350 ml
Goździki 4 szt
Cynamon 1 laska lub 1 paczka
Czosnek 3 ząbki
Cebula 2 małe
Marchew 2 szt
Smalczyk ( kostka)
Miód ( 2-3 łyżki )

Marynowanie:

Mięso myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy w
2-3cm kawałki i wrzucamy do miski. Zalewamy je czerwonym winem (możecie też użyć półsłodkiego), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, 4 goździki oraz 1 laskę cynamonu. Tylko przypadkiem nie wrzucajcie do marynaty soli, bo wołowina stanie się twarda! Miksturę mieszamy, zakrywamy miskę folią i wstawiamy do lodówki na co najmniej 10 godzin.

Smażenie cebuli i marchewki:
Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę smalcu lub masła klarowanego i wrzucamy na to 2 cebule pokrojone w piórka (czyli na pół, a następne w cienkie plasterki), dodajemy szczyptę cukru i smażymy na średnim ogniu ok. 5 min do lekkiego zrumienienia, co jakiś czas mieszając. Następnie przerzucamy usmażoną cebulę do garnka, a na patelnię dodajemy jeszcze ok. pół łyżki tłuszczu i pokrojoną w dużą kostkę marchewkę. Obsmażamy ok. 4 min i również przerzucamy marchewkę do garnka.

Przygotowanie mięsa:
Mięso odcedzamy z marynaty, którą z kolei w całości (wraz z laską cynamonu i goździkami) przelewamy do garnka z usmażonymi warzywami i wstawiamy go na mały ogień, aby mikstura powoli się gotowała.
Obsmażanie mięsa:

Na patelni rozpuszczamy resztę tłuszczu (ok. 1,5 łyżki), ogień ustawiamy na maximum i kiedy porządnie się rozgrzeje, wrzucamy mięso. Obsmażamy je z każdej strony do zrumienienia – w trakcie mięso puści wodę, którą należy odlewać do garnka z marynatą, aby pozwolić mięsu się usmażyć, a nie dusić. Gdy mięso będzie już przysmażone na brązowo, przerzucamy je do wrzącej mikstury w garnku (płyn musi być gorący, aby mięso nie doznało szoku termicznego i nie zamieniło się w gumową podeszwę)

Duszenie:
Zawartość garnka doprawiamy pieprzem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, ok. 1,5-2h do momentu, aż mięso będzie delikatne, co jakiś czas mieszając i ewentualnie dolewając wody lub bulionu wołowego, jeśli większość płynu wyparuje

Przygotowanie sosu:

Około 20 minut przed końcem gotowania wyciągamy cynamon i goździki oraz dodajemy soli. Mieszamy, próbujemy, w razie potrzeby dodajemy 1-2 łyżki miodu (to już zależy od Waszych preferencji – miód idealnie sprawdzi się, jeśli chcecie przełamać wytrawny smak winnego sosu słodyczą) i gotujemy do całkowitej miękkości mięsa oraz uzyskania gęstej konsystencji.

Podawanie:
Gulasz podajemy posypany natką pietruszki i z pajdą świeżego, wiejskiego chleba. Takie wykwintne, korzenne danie z pewnością zadowoli Wasze podniebienia. W końcu Keira wie, co dobre! Vella Glan!

Pokaż wcześniejsze odpowiedzi (5)
Ukryj wcześniejsze odpowiedzi (5)
Avatar Monster_

12 listopada 2017, 17:07

To w tym Wiedzminie takie przepisy mieli świetne?

Avatar
Konto usunięte

12 listopada 2017, 17:40

@Monster_: tak, z okazji zrobienia bety Gwinta zrobili przepisy na wszystkie potrawy z wiedźmina 3

Avatar lorax12

12 listopada 2017, 09:36

No ustami no

Avatar MisterKielbasa

12 listopada 2017, 08:35

dobre

Opisz dokładnie problem, a jeśli potrzeba to zilustruj go screenem.

Opisz problem

Dołącz screena

Tyle pracy na marne

Change my mind

W takich chwilach dobrze zachować głowę

Reklame wam robie

Wyjdź z klasy!

Jak wszystkie żuczki to wszystkie

Zobacz więcej popularnych memówpopularne memy strzałka