Smak – jeden z podstawowych zmysłów dostępnych organizmom, służący do chemicznej analizy składu pokarmu. U wielu organizmów smak i węch nie są oddzielone. Jako kryterium rozdzielania tych zmysłów przyjmuje się wykrywanie informacji o źródle znajdującym się w pobliżu (smak) lub oddaleniu (węch).
Komentarze
Odśwież1 września 2016, 14:31
podają 5 herbat z jednej torebki.
Odpisz
2 września 2016, 07:54
@blackjk: Jedną herbatę z pięciu torebek
Odpisz
1 września 2016, 20:03
Idziesz po cukier a i tak żelazko kupisz bo tylko to majo :v
Odpisz
1 września 2016, 18:11
Smak – jeden z podstawowych zmysłów dostępnych organizmom, służący do chemicznej analizy składu pokarmu. U wielu organizmów smak i węch nie są oddzielone. Jako kryterium rozdzielania tych zmysłów przyjmuje się wykrywanie informacji o źródle znajdującym się w pobliżu (smak) lub oddaleniu (węch).
Odpisz
1 września 2016, 18:57
@BabkaZmarihuano: hmmmmmm
Odpisz
1 września 2016, 15:51
Zazwyczaj w takich barkach mają dobrą chałwę. :v
Odpisz
1 września 2016, 14:48
przód języka wykrywa słodkość, tył języka wykrywa goszkość, a boki języka wykrywa słone smaki
Odpisz
1 września 2016, 15:02
@ALKATRAZ: To mit
Odpisz
1 września 2016, 18:08
@ALKATRAZ: A która część języka wykrywa smak odbytowy?
Odpisz
1 września 2016, 14:14
Odpisz
31 sierpnia 2016, 16:24
czyli kuchnia opierająca się na musztardzie, occie i bimbrze?
Odpisz
31 sierpnia 2016, 14:32
Wiem trochę przekoloryzowane, ale wiadomo o co chodzi ;).
Odpisz
31 sierpnia 2016, 14:18
"Kulinarna podróż do smaków sprzed lat!"
Ach, tak... Smak tektury, styropianu, zmokłej tektury, wody z "cukrem" i produktu czekoladopodobnego :^)
Odpisz