Zbiór porad kulinarnych dla każdego faceta
Opisz dokładnie problem, a jeśli potrzeba to zilustruj go screenem.
Chcę już ciepełko
SZYBKO BO NIE ZDĄŻYMY
Trzeba było iść w management
Ciężkie jest życie historyka
Pinokio hack
Jeśli chodzi o inne kontynenty, to Turcja, USA, Japonia...
Zobacz więcej popularnych memów
Komentarze
Odśwież11 maja 2017, 22:27
Pewnie nie jestem w temacie, ale większość super duper master chiefów, to faceci...
Odpisz
30 września 2012, 19:06
Jeśli coś puka w jajku znaczy że lodówka też się zepsuła.
Odpisz
11 maja 2012, 21:33
najlepsze jest oznaczenie świeżości
Odpisz
11 maja 2012, 20:58
to ostatnie to zawsze w szkole działa ;D
Odpisz
10 maja 2012, 12:17
ostanie udowodnili w pogromcach mitow
Odpisz
9 maja 2012, 10:23
Po co myć jajka? Ta rada się sprawdza tylko w tedy kiedy chcesz je zjeść ze skorupkami ;/
Odpisz
9 maja 2012, 11:08
@kezsss: no cóż,gdyby jabłonki srały jabłkami,a te wysrane jabłka były w załóżmy,reklamówkach,to kierując się tą zasadą równie dobrze mógłbyś z takiego jabłuszka tylko zdjąć obesraną reklamówkę i je zjeść.Smacznego.Bo przecież nie jesz reklamówki. A jeśli to cię nie obrzydza...to niech Bóg ma cię w swojej opiece.
Odpisz
9 maja 2012, 15:10
@kezsss: Od skorupki masz zarazki na palcach i przenosisz te zarazki na białko. Proste.
Odpisz
9 maja 2012, 15:32
Zamiast palcami można jeść sztućcami. To też proste :)
Odpisz
9 maja 2012, 16:22
@kezsss: taak, wyjmujesz widelcem jajko , potem widelcem lub nożem je obierasz i widelcem lub nożem jesz na surowo, smacznego.
Odpisz
9 maja 2012, 16:55
@kezsss: A obierzesz je też sztućcami?
Odpisz
9 maja 2012, 19:14
@smoczka: Patrz wyżej
Odpisz
9 maja 2012, 19:15
patrz wyżej
Odpisz
9 maja 2012, 19:34
@Snowshoe: Po pierwsze nikt surowego jajka jeść nie będzie (wyjątkiem jest kogel-mogel) więc proszę przeanalizujmy sposoby przygotowania tego wspaniałego dania.
1. Jajko sadzone/jajecznica. Żeby ten rarytas nam wyszedł potrzeba jajek oraz patelni. Zaczynamy od rozbicia jajka. Białko wraz z żółtkiem ląduje na patelni (środek jajka nie ma styczności z zainfekowaną skorupką).Skorupki wyrzucamy do kosza. Ręce myjemy. Po paru minutach cieszymy się wspaniałym posiłkiem (tutaj wskazane są sztućce :)
2.Jajka na miękko/twardo. Do tej potrawy oczywiście potrzeba jajek oraz garnka z wodą. Jajka gotujemy. Wyłączamy w zależności od tego jakie jajko chcemy od kilku minut do kilkunastu. Podobno od wysokich temperatur bakterię i drobnoustroje są zabijane (nie wiem ile w tym prawdy) więc możemy zjadać kolejne papu bez umycia jajek.
Odpisz
9 maja 2012, 20:16
@kezsss: meheheh, Z pierwszym: BIAŁKO MA styczność ze skorupką od zewnątrz. Kiedy? przy rozbijaniu. Kiedy rozbijasz jajko, białko może mieć styczność ze skorupką. Wtedy bakterie mogą przeleźć na jajko. Co do drugiego to większość bakterii ginie, ale nie wszystkie. Np. do salmonelli (to co się znajduje na jajkach :)) potrzeba temp. ponad 130 stopni Celsjusza (lekcja biologii oraz chemii). A woda wrze w 100 stopniach. Także więc ja się nie chcę kłócić, ale po prostu łatwiej zapobiegać niż leczyć - należy myć wszelkie warzywa i owoce, jajka itp.
Odpisz
10 maja 2012, 08:32
@kezsss: patrz niżej.(komentarz Snowshoe) :3
Odpisz
9 maja 2012, 17:56
to powinno być w tekstach
Odpisz
9 maja 2012, 14:45
Później się dziwić, że są wypadki. Znaki drogowe to nie sugestia tylko NAKAZ ! CO do reguły pięciu sekund, półtora roku temu przeszliśmy na trzy sekundy (wg. wszystkowiedzącej UE).
Odpisz
9 maja 2012, 17:08
@Rince: "Przepisy kulinarne są jak znaki drogowe. To tylko sugestia"
"Później się dziwić, że są wypadki. Znaki drogowe to nie sugestia tylko NAKAZ" Jak byś nie wiedział geniuszu to była to ironia, a raczej sarkazm. :) Że niby mężczyźni nie przestrzegają znaków drogowych.
Odpisz
9 maja 2012, 04:49
A te ostatnie o pięciu sekundach to podobno prawda. A co do całości to wartościowe porady :). Jednak 3/5 za pokazanie faceta jako nieuków :D
Odpisz
9 maja 2012, 17:01
@Comos: Gówno prawda, dalej będą siedzieć. Ale od czego jest kwas solny w żołądku? :-P
Odpisz
9 maja 2012, 14:07
stara dobra zasada 5 sekund
Odpisz
9 maja 2012, 12:46
dziwne że to jednak mężczyźni są najlepszymi kucharzami na świecie
Odpisz
9 maja 2012, 08:51
ja tam jestem facetem i daje 5. xd
Odpisz